Trei beneficii surprinzătoare ale jocurilor video

Complexe, provocatoare, pline de acțiune, jocurile video au înregistrat o evoluție uimitoare de la primele variante lansate la începutul anilor 1970. Ceea ce nu foarte multă lume cunoaște este faptul că jocurile video aduc beneficii nu doar din punct de vedrere al divertismentului. Cercetările au demonstrat că cei care joacă regulat jocuri video au parte de o serie importantă de beneficii. Iată care sunt 3 dintre cele mai importante!

1. Jocurile video ar putea îmbunătăți vederea.

Oamenii de știință au descoperit faptul că jocurile pot îmbunătăți vedere. Într-un studiu efectuat de cercetători, 10 săptămâni de joc moderat au fost asociate cu o capacitate mai mare de a discerne între diferite nuanțe de gri. Cu toate acestea, beneficiile se referă la consumul moderat de jocuri video, excesul nefiind recomandat.

2. Jocurile video te pot ajuta să fii un lider mai bun.

Deoarece anumite genuri de jocuri încurajează calitațile de lider, cercetătorii au observat că jucătorii pot prelua din atitudinile folosite în joc și le pot aplica în viața reală, în special în domeniul carierei. În mod similar, improvizația într-un joc poate aduce beneficii atunci când în viața de zi cu zi ne confruntăm cu situații de criză în care suntem nevoiți să reacționăm rapid.

3. Jocurile video pot ajuta la crearea de noi conexiuni sociale.

Jucătorii sunt uneori stigmatizați ca fiind prea izolați, dar realitatea pare să fie complet diferită. Creșterea popularității jocurilor multyplayer a dat naștere unei noi forme de socializare în care jucătorii lucrează împreună pentru a rezolva problemele. De asemenea, studiile au arătat că jocurile pot fi un bun catalizator pentru un grup de prieteni: aproximativ 70% din utilizatori se joacă, cel mai adesea, alături de prietenii.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *