Disco Elysium – O adevărată revelație a jocurilor video

Disco Elysium este un joc revoluționar din categoria RPG (Role Playing Games). Jucătorul intră în pielea unui detectiv extrem de competent care ia parte la o serie de întâmplări la limită. Erou sau responsabil pentru un dezastru ireparabil? Totul depinde de abilitățile tale de jucător!

Jocurile de rol izometrice (RPG), cândva extrem de populare, revin în forță prin intermediul unor francize foarte bine realizate, precum Divinity, Pillars of Eternity și Wasteland. Chiar și franciza Baldur’s Gate a beneficiat de o relansare, cu câteva remake-uri excelente. Cu toate acestea, nimic nu se compară cu Disco Elysium, iar adevărații jucători vor înțelege semnificația acestei afirmații.

Disco Elysium spune povestea unui detectiv grizonat care s-a îmbătat atât de tare încât a uitat de el cu totul, iar acum este pus în situatția de a dezlega misterul unei crime. Acțiunea se petrece  într-un oraș misterios cumva atemporal: muzica discotecă este nelipsită, cu platanele clasice, însă tehnologia modernă apare uneori și ca și cum nu ar face parte din peisaj în mod natural.

Intrat în pielea protagonistului, depinde doar de tine cum îți stabilești prioritățile între timpul petrecut pentru a-ți reveni în fire și aflarea adevărului despre bărbatul care atârnă spânzurat în centrul orașului. 

Ceea ce face ca Disco Elysium să fie un joc atât de unic este sistemul său de derulare a acțiunii, dar și precizia uimitoare cu care sunt create personajele.

Poți combina 24 de abilități extrem de diferite pentru a dezlega mistere jocului. De asemenea, îți poți personaliza personajul folosind cele 80 de articole vestimentare disponibile. Ai la dispoziție 14 instrumente de luptă, de la arme și bombe la un cocktail cu 6 substanțe psihoactive diferite.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *